Duizend heuvels

#Kinetjesweb

Rwanda staat nog steeds vooral bekend als het land waar in 1994 bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden vermoord. Na deze verschrikkelijke genocide is het land echter weer langzaam opgekrabbeld en tegenwoordig begint ook het toerisme weer langzaam op gang te komen. Dat is ook niet voor niets.

 

Rwanda is namelijk een land van schoonheid en een grote verscheidenheid aan planten- en dierenleven. Zo staat het land bekend om zijn altijd groene heuvels – vandaar de bijnaam ‘land van duizend heuvels’ - en zijn berggorilla’s, misschien wel dé reden om naar Rwanda af te reizen. In Afrika zijn er nog maar twee plekken waar je deze, met uitsterven bedreigde, mensapen in het wild kunt zien, te weten in Uganda en in het noorden van Rwanda - in het Parc National des Volcans om precies te zijn.

Naast deze imposante dieren heeft Rwanda de natuurliefhebber nog veel mee te bieden. Zo heeft het een aantal zeer mooie nationale parken zoals het Akagera National Park, waar leeuwen, giraffen, olifanten, luipaarden, hyena’s en nijlpaarden leven en het Parc National Nyungwe Forest, een prachtige tropische bergregenwoud met ruim honderd soorten orchideeën en meer dan 275 verschillende vogelsoorten.

 

Batwavrouw_dansene_krijger
Rwanda_nyamacheke

Andere bezienswaardigheden in het land zijn: het graf van Diane Fossey, de nationale monumenten voor slachtoffers van de genocide bij Gisozi en in Nyamata en Ntarama en het Nationale Museum in Butare.

Dit alles maakt Rwanda tot een fantastische bestemming voor een reis of vakantie waar je niet snel zult zijn uitgekeken.

 

 

Rwanda heeft een gematigd tropisch klimaat. Doordat heel Rwanda redelijk hoog is gelegen is de gemiddelde temperatuur van zo'n 20 veel koeler dan je zo dicht bij de evenaar zou verwachten. Wel is het zo dat de temperaturen hoger in de bergen wel een stuk koeler zijn dan in de rest van het land. Het kan hier gedurende de nacht zelfs vriezen en sneeuwen. Er zijn in Rwanda vier verschillende seizoenen te onderscheiden:

Beste Reistijd

 

Rwanda kan het gehele jaar door worden bezocht maar de beste periode om Rwanda te bezoeken is de periode die is gelegen tussen de twee regenseizoenen, te weten de periode van de tweede helft van mei tot oktober en van december tot februari.

rwandalandkaart_kroonvolgel
Rwanda_ruhondomeer

Vriendenkring Kinderhulp Rwanda vzw (VKRvzw) is een Vlaamse vereniging die zich dagdagelijks inzet om weeskinderen, kinderen met een beperking en arme families te helpen in Rwanda.

Dit doen ze als echte vrijwilligers nu reeds ononderbroken meer dan 29 jaar.

kinderhulprwanda_logo
duim_icon

Meer info op de website: www.kinderhulprwanda.be

KinderhulpRwanda op facebook #facebookpagina

KinderhulpRwanda op twitter #twitter

kinderhulp_logojongen
banner_onder
facebook_icon
twitter_icon
uoutube_icon
vimeo_icon
flickr-icon
instagram_icon

Alle afbeeldingen op deze website zijn eigendom van

de maker tenzij anders vermeld.

To get authorization for reproduction, in part or in whole,

for print or electronic media, you must get permission ... #.

Copyright 2019 © All Rights Reserved