Duizend heuvels

Andere bezienswaardigheden in het land zijn: het graf van Diane Fossey, de nationale monumenten voor slachtoffers van de genocide bij Gisozi (Kigali) en in Nyamata en Ntarama en het Nationale Museum in Butare.

Dit alles maakt Rwanda tot een fantastische bestemming voor een reis of vakantie waar je niet snel zult zijn uitgekeken.Rwanda heeft een gematigd tropisch klimaat. Doordat heel Rwanda redelijk hoog is gelegen is de gemiddelde temperatuur van zo'n 25° veel koeler dan je zo dicht bij de evenaar zou verwachten. Wel is het zo dat de temperaturen hoger in de bergen wel een stuk koeler zijn dan in de rest van het land. Het kan hier gedurende de nacht zelfs vriezen en sneeuwen. Er zijn in Rwanda vier verschillende seizoenen te onderscheiden.

Beste Reistijd


Rwanda kan het gehele jaar door worden bezocht maar de beste periode om Rwanda te bezoeken is de periode die is gelegen tussen de twee regenseizoenen, te weten de periode van de tweede helft van mei tot oktober en van december tot februari.

Rwanda_nyamacheke
Rwanda_ruhondomeer
rwandalandkaart_kroonvolgel

Rwanda staat nog steeds vooral bekend als het land waar in 1994 bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden vermoord. Na deze verschrikkelijke genocide is het land echter weer langzaam opgekrabbeld en tegenwoordig begint ook het toerisme weer langzaam op gang te komen. Dat is ook niet voor niets.


Rwanda is namelijk een land van schoonheid en een grote verscheidenheid aan planten- en dierenleven. Zo staat het land bekend om zijn altijd groene heuvels – vandaar de bijnaam ‘land van duizend heuvels’ - en zijn berggorilla’s, misschien wel dé reden om naar Rwanda af te reizen. In Afrika zijn er nog maar drie plaatsen waar je deze, met uitsterven bedreigde, mensapen in het wild kunt zien, te weten in Uganda, Congo en in het noorden van Rwanda - in het Parc National des Volcans om precies te zijn.

Batwavrouw_dansene_krijger

Naast deze imposante dieren heeft Rwanda de natuurliefhebber nog veel meer te bieden. Zo heeft het een aantal zeer mooie nationale parken zoals het Akagera National Park, waar leeuwen, giraffen, olifanten, luipaarden, hyena’s en nijlpaarden leven en het Parc National Nyungwe Forest, een prachtige tropische bergregenwoud met ruim honderd soorten orchideeën en meer dan 275 verschillende vogelsoorten.