Voorwoord

#Kinetjesweb 

Waarom Rwanda?

U zal zich waarschijnlijk de vraag gesteld hebben zoals zoveel andere bezoekers van mijn website:

'Waarom Rwanda' wat zoekt een mens eigenlijk in dat land. Een land dat in de jaren 90 op een nogal pijnlijke manier in het nieuws kwam door de oorlog en de daarop volgende genocide tussen de verschillende bevolkingsgroepen in 1994. Daarna kwam de oorlog in de streek van de grote meren, meer bepaald in het buurland Congo.

Alsof het niet genoeg was kwam er een uitbarsting van de Nyaragongo vulkaan in januari 2002 bij het grensstadje Goma in Congo, met het gevolg dat Rwanda, meer bepaald Gysenyi weer werd overspoeld door de vluchtelingen deze maal uit Congo.

En ook nu nog komt Rwanda regelmatig in het nieuws door de onlusten aan de Congolese grens.

rwanda_voorlezen
rwanda-batwavrouw

Waarom reizen wij naar Rwanda?

Wel de reden is heel eenvoudig, ik ben zelf geboren in Rwanda, uit een Rwandese moeder en een Belgische vader, dit gedurende de laatste jaren van het koloniale tijdperk in Rwanda in 1950.

Na 25 jaar ben ik op zoek gegaan naar mijn roots, en op een ongelofelijke manier ben ik dan weer in contact gekomen met mijn natuurlijke moeder - Rwarabuse Rose. In 1987 ben ik haar dan samen met mijn echtgenote en kinderen gaan opzoeken in Rwanda. Het weerzien was hartelijk, maar toch heel moeilijk voor mij, en veel te kort. Jammer genoeg stierf ze dat zelfde jaar en is onze hernieuwde kennismaking niet volledig tot bloei kunnen komen.

Maar ik had weer familie in Rwanda, waaronder twee half boers met kinderen, dus bleven wij in contact en brachten hen regelmatig een bezoek. Bij ieder bezoek brachten wij verhalen, foto's en films mee uit het verre Rwanda die wij dan samen met vrienden bekeken.

De bezoeken aan Rwanda

Bij ons bezoek in Januari 1994, gingen wij onze  dochter Aline  halen. Enkele maanden later brak de oorlog en de daarop volgende genocide uit, en jammer genoeg werd onze Rwandese familie volledig uit elkaar gerukt. Enkelen werden vermoord,  stierven door ontbering en anderen vluchten naar het buitenland.

In 2002 - 2005 - 2009 - 2011- 2013 zijn wij telkenmaal naar Rwanda vertrokken met enkele Tantes en Nonkels, medewerkers en sponsors van onze vereniging.

Ja de Afrika microbe had (heeft) ons lekker te pakken. Ook zij waren heel nieuwsgierig over het land Rwanda en natuurlijk wilden zij ook wat meer weten over de werking van Vriendenkring kinderhulp Rwanda vzw.

U kan ons reisverhalen en indrukken lezen op deze website. Geniet mee en beleef samen met ons van onze reisverhalen. Reisverhalen die ons naar het land van de duizend heuvels brengen, met zijn ongerepte natuur, waar men achter ieder heuvel weer verrast word met een landschap om nooit te vergeten.

Ik hoop dat U er evenveel plezier aan beleefd als de maker van deze site!

Léon leopold (Gister) (Quinet) Kinet

rwanda_bananerij
kinderhulprwanda_logo

Vriendenkring Kinderhulp Rwanda vzw (VKRvzw) is een Vlaamse vereniging die zich dagdagelijks inzet om weeskinderen, kinderen met een beperking en arme families te helpen in Rwanda.

Dit doen ze als echte vrijwilligers nu reeds ononderbroken

meer dan 32 jaar.

Meer info op de website: www.kinderhulprwanda.be

KinderhulpRwanda op facebook  #facebookpagina

KinderhulpRwanda op twitter  #twitter

kinderhulp_logojongen

nog op deze site

facebook_icon
twitter_icon
uoutube_icon
instagram_icon

Alle afbeeldingen op deze website zijn eigendom van

de maker tenzij anders vermeld.

To get authorization for reproduction, in part or in whole,

for print or electronic media, you must get permission  ...  #.

Copyright 2020 © All Rights Reserved

landkaart_kroonvogel

In het leven is niets onmogelijk